Tarinani

Olen syntynyt Luumäellä elokuussa 1970 ja asunut koko ikäni samalla paikkakunnalla. Lapsuuden perheeseeni kuului äidin ja isän lisäksi vanhempi veljeni. Työuransa äitini on tehnyt opettajana ja isäni upseerina. Meillä on kotona arvostettu koulutusta, isänmaallisuutta, veteraanityötä sekä laajemminkin vapaaehtoistyötä.

Olemme olleet tiivis perhe. Meitä ovat yhdistäneet yhteiset harrastukset. Vanhemmat olivat aktiivisesti mukana minun ja veljeni harrastuksissa. Lapsena harrastin monipuolisesti urheilua, talvisin pääasiassa jääkiekkoa ja kesäisin motocrossia. Suomen hiekkamontut tulivat tutuiksi motocrossikisoissa ympäri Suomea kierrellessä. Lapsuuden kesät vietimme mökillämme Turun lähellä Kaarinassa, jossa myös isovanhempani asuivat. Monena kesänä pakkasimme auton täyteen tavaraa ja reissasimme ympäri Eurooppaa.

Ville morocross
Ville kiekko

Peruskoulun aloitin vuonna 1977. Kouluajoilta minulla ei ole mitään suuria yksittäisiä muistoja. Koulunkäynti ei ole koskaan ollut ikävää, mutta ei sille aina oikein tahtonut jäädä aikaa, kun oli niin paljon muuta kiinnostavaa tekemistä. Rakkaasta harrastuksestani jääkiekosta tuli minulle myös suuri murheeni. Helmikuussa 1986 kaaduin jääkiekkopelissä päin kaukalon laitaa ja sain selkäydinvamman. Tämä muutti täysin nuoren 15-vuotiaan elämän. Crossipyörä vaihtui pyörätuoliin. En ole kuitenkaan koskaan antanut vammani määritellä sitä, kuka olen ja mitä teen. Minulla on aina ollut ympärilläni hyviä, avuliaita ihmisiä, jotka ovat kannustaneet minua eteenpäin elämän haasteissa.

Kouluun lähtö

9. luokan kevät meni sairaalassa ja kuntoutuksessa. Kesällä palasin takaisin kotiin ja syksyllä aloitin lukion. Kirjoitin ylioppilaaksi Taavetin lukiosta vuonna 1989. Lukion jälkeen tulevaisuuden suunnitelmat olivat aivan auki. Mietin vuoden, mitä haluaisin isona tehdä ja suoritin avoimen yliopiston kursseja. Seuraavana vuonna aloitin merkonomiopinnot Järvenpään koulutuskeskuksessa. Vuonna 1993 valmistuin julkishallinnon merkonomiksi. Jo opiskeluaikoina olin alkanut ajatella, ettei tämä opiskelu voinut olla tässä. En tuntenut osaavani tarpeeksi, jotta olisin valmis työelämään. Hainkin Lappeenrannan teknilliseen korkeakouluun, nykyiseen LUT-yliopistoon, opiskelemaan kauppatieteitä ja pääsin sisään.

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi 1997. Oli taas miettimisen paikka, miten työllistäisin itseni. Etsin jonkin aikaa sopivia töitä. Kävi aika nopeasti selville, ettei niitä ollut silloin tarjolla, ainakaan Kaakkois-Suomessa. Oli luontevaa ryhtyä yrittäjäksi. Perustin yritykseni Talous Vistan. Teen tilitoimistotyötä ja jonkin verran myös isännöintejä taloyhtiöille. Samalla tiellä olen edelleen ja pidän työstäni. Vuonna 2018 yritykseni valittiin Luumäen vuoden yritykseksi. Valinta tuli täysin yllätyksenä. Onhan se tietysti mukava osoitus siitä, että työuraani ja osaamistani arvostetaan.

Ei elämäni ole ollut pelkkää opiskelua ja työntekoa. Vuonna 2000 menin naimisiin vaimoni Eevan kanssa, sittemmin perheemme on kasvanut kahdella tyttärellä. 2000-luvun alussa rakensimme oman talon Taavetin keskustaan. Asunnon lisäksi rakennutin samaan taloon itselleni työtilat. Näin työmatka on melko nopea ja mukava huonollakin säällä.

Talo  Tanskanen

Urheiluharrastukset ovat muuttuneet penkkiurheiluksi. Toimin joitakin vuosia jääkiekon parissa 1990-luvun alussa valmentajana. Sekin oli mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus, jossa parhaat tulokset saavutetaan yhteistyöllä. Kuntapolitiikka on ollut harrastukseni vuodesta 1993 lähtien. Se on antanut paljon ja haluan uskoa, että minullakin on ollut siihen jotain annettavaa. Lasten harrastusten kautta olen saanut tutustua myös tanssin ja musiikin maailmaan. Minulla on myös aina menossa jotain ”projekteja”. Yleensä se on jokin pieni rakennusjuttu, mikä sitten helposti laajenee aiottua suuremmaksi. Viimeksi olemme rempanneet ostamaamme kesämökkiä. Pienen pintaremontin jäljiltä mökkiin ei tainnut jäädä vanhaa kuin ulkoseinät ja savupiippu. Elämässä on niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa!

VILLE LYHYESTI

Syntynyt:          1970 elokuu

Kotikunta:         Luumäki

Perhe:                vaimo Eeva, kaksi tytärtä

Koulutus:          1989 ylioppilas, Taavetin lukio

                           1993 merkonomi, Järvenpään koulutuskeskus

                           1997 KTM, Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu

Työkokemus:   1998 yrittäjä, Talous Vista